Not calculating correctly

questions regarding the handling of DIALux evo. (features, tools, options, settings)
Locked
stefanocavallierib
Posts: 5
Joined: Mon Apr 15, 2019 2:47 am

Not calculating correctly

Post by stefanocavallierib » Mon Sep 16, 2019 1:41 pm

Hi, i have an issue calculating on a street, see image below. According to the calculations there is no light there, but there is. Its the only place where this happens so im really doubting ALL of my work right now. Its seems as if luminare from other areas arent affecting street lights..here is an image and the wetransfer: https://we.tl/t-MZTdmxZiKz
Thank you
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (134.76 KiB) Viewed 880 times

Csuleiman
Posts: 1661
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:07 pm

Re: Not calculating correctly

Post by Csuleiman » Wed Sep 18, 2019 8:54 am

Hi stefanocavallierib,

The problem was caused by the rough grid of the calculation surface. We would suggest you use a finer grid, so e.g. 250x250 points for the calculation surface. As the calculation surface is very large, not all relevant points could be taken into account. Therefore, we changed the grid to e.g. 250x250 points. After calculating the scene looks smoother. Please see screenshots below.
We have set the grid points arbitrarily. Of course, you can enter other values. If it is a very large area, you should try to set the grid finer. For smaller areas, it is certainly sufficient to choose the automatic grid.

Screenshot.JPG
Screenshot.JPG (100.5 KiB) Viewed 832 times
Screenshot 2.JPG
Screenshot 2.JPG (150.03 KiB) Viewed 832 times

Best regards,
DIAL Support Team

stefanocavallierib
Posts: 5
Joined: Mon Apr 15, 2019 2:47 am

Re: Not calculating correctly

Post by stefanocavallierib » Wed Sep 18, 2019 5:07 pm

Thank you so much!!

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests