Add calculation parameters to a working plane

questions regarding the handling of DIALux evo. (features, tools, options, settings)
Locked
Sentinel
Posts: 27
Joined: Thu Feb 07, 2019 11:48 am

Add calculation parameters to a working plane

Post by Sentinel » Fri Feb 07, 2020 8:52 am

Hello

Is there a way to add a calculation parameter to an existing working plane?
I have drawn a building and rooms. Rooms are created with working planes automatically. But there is only one calculation parameter available (Perpendicular illuminance). I want to add UGR parameter, but can't seem to find a way to do that.

Do I really need to draw new calculation object to be able to add UGR parameter? This wouldn't be an issue, if I hadn't like a 100 rooms in my project. :(

Thanks.

Csuleiman
Posts: 1772
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:07 pm

Re: Add calculation parameters to a working plane

Post by Csuleiman » Fri Feb 07, 2020 9:11 am

Hello Sentinel,

The workplane is implemented according to the standard EN12464-1. You cannot change the parameters of a workplane as they always should be adaptively calculated.
Therefore, you have to insert a calculation grid to add the UGR parameter as required.

Best regards,
DIAL Support Team

Sentinel
Posts: 27
Joined: Thu Feb 07, 2019 11:48 am

Re: Add calculation parameters to a working plane

Post by Sentinel » Fri Feb 07, 2020 9:18 am

So in another words I have to draw a new calculation object manually for every room to be able to add UGR parameter?

Csuleiman
Posts: 1772
Joined: Wed Mar 07, 2012 3:07 pm

Re: Add calculation parameters to a working plane

Post by Csuleiman » Fri Feb 07, 2020 9:45 am

Yes, that's correct.

Best regards,
DIAL Support Team

Sentinel
Posts: 27
Joined: Thu Feb 07, 2019 11:48 am

Re: Add calculation parameters to a working plane

Post by Sentinel » Fri Feb 07, 2020 10:26 am

Thank you.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests